راه‌اندازی تعاونی‌های کسب‌وکار برای بانوان در خراسان رضوی کسب پیروزی تیم ملی زنان ایران در اولین بازی در رقابت‌های بسکتبال زنان غرب آسیا بررسی نقش زنان در اقتصاد دیجیتال درخشش بانوان در جشنواره «قهرمان ایران» آموزش کاشت بروکلی در گلدان میزان اختراعات ثبت شده زنان ایران بالاتر از میانگین جهانی ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید حسین محمدزاده قیصری پیوند دوباره خانواده ایرانی با سبک زندگی اصیل و بی‌آلایش بومی در سریال پایتخت وجود قوانین متعدد برای حمایت از زنان در محیط‌های اداری برگزاری جشن‌های ویژه دختران به مناسبت میلاد حضرت معصومه (س) در مشهد حضور قهرمان لیگ برتر والیبال زنان ایران در لیگ قهرمانان آسیا لزوم تدوین سند جامع زنان در هر استان ناکامی تیم‌های هندبال دختران مشهد برای صعود به لیگ دسته یک کشور راهکار‌های پیشگیری از مسمومیت بارداری سهم بالای زنان در ابتلا به اختلالات خلقی حجاب، نمایانگر حاکمیت دینی در جامعه برگزاری یک دوره آموزشی با هدف ترویج فرهنگ حسینی در سبک زندگی نوجوانان
سرخط خبرها
چه موادی را نباید هرگز به پوستمان بزنیم | نباید‌های روتین پوستی

چه موادی را نباید هرگز به پوستمان بزنیم | نباید‌های روتین پوستی

  • کد خبر: ۳۲۵۷۲۴
  • ۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۵
به همان اندازه‌ای که باید اجزای روتین مناسب نوع پوستمان را بشناسیم، دانستن این موضوع که چه موادی را نباید هرگز به پوستمان بزنیم نیز اهمیت دارد.

ظریفیان | شهرآرانیوز؛  داشتن یک برنامه منظم برای پوست صورت، ضامن داشتن پوستی سالم و زیبا در هر سنی است. اما به همان اندازه‌ای که باید اجزای روتین مناسب نوع پوستمان را بشناسیم، دانستن این موضوع که چه موادی را نباید هرگز به پوستمان بزنیم نیز اهمیت دارد. در همین باره فهرست زیر را به خاطر داشته باشید و فراموش نکنید که قبل از گنجاندن هر ماده‌ای در روتین پوستی خود، تحقیقات لازم را انجام دهید و در صورتی که نسبت به کارایی آن تردید دارید، با یک متخصص پوست مشورت کنید.

پراکسید هیدروژن

پراکسید هیدروژن به دلیل خاصیت ضدباکتریایی‌اش، به‌عنوان راهکاری برای از بین بردن جوش‌ها شناخته شده است. اما این ماده می‌تواند به سلول‌های پوستی، از جمله فیبروبلاست‌ها که مسئول ترمیم بافت و بهبود زخم‌ها هستند، آسیب برساند. همچنین، استفاده از آن برای ضدعفونی زخم‌ها توصیه نمی‌شود، به جای آن، از آب و صابون استفاده کنید تا از تحریک پوست جلوگیری شود.

شیر مادر

برخی مراکز زیبایی از شیر مادر برای تسکین و درمان آکنه استفاده می‌کنند. با این حال، بهتر است به‌جای آن از محصولات حاوی اسید لوریک، که یکی از ترکیبات چربی شیر مادر است، استفاده کنید.

فندق جادوگر

فندق جادوگر یک قابض طبیعی است که برای کوچک کردن منافذ و کاهش چربی پوست استفاده می‌شود. اما تونر‌های حاوی این ماده می‌توانند چربی‌های طبیعی پوست را بیش‌ازحد از بین ببرند و موجب خشکی، تحریک و حتی واکنش‌های آلرژیک شوند.

کرم هیدروکورتیزون

این کرم برای کاهش التهاب و قرمزی پوست مفید است، اما استفاده مداوم از آن می‌تواند پوست را نازک کرده و باعث ترکیدن رگ‌های خونی شود. همچنین، ممکن است غدد چربی را تحریک کند و به «آکنه استروئیدی» منجر شود. مصرف مقدار کمی از آن برای مدت کوتاه (مثلا برای گزش حشرات) مشکلی ندارد.

دئودورانت

برخی افراد از دئودورانت برای کنترل تعریق صورت استفاده می‌کنند، اما این کار می‌تواند منجر به بسته شدن منافذ پوست و ایجاد جوش شود.

ع@سل

عسل خاصیت ضدالتهابی و ضدمیکروبی دارد و از زمان‌های قدیم برای درمان زخم‌ها استفاده می‌شده است. بااین‌حال، مطالعات نشان داده‌اند که عسل در درمان آکنه مؤثرتر از صابون ضدباکتری نیست.

رنگ مو

استفاده از رنگ مو برای ابرو‌ها ایده خوبی نیست، زیرا این محصولات حاوی پراکسید هستند که می‌تواند موجب سوختگی پوست و آسیب به چشم‌ها شود. برای تغییر رنگ ابرو، می‌توان از ژل‌های رنگی مخصوص ابرو یا سایه‌های آرایشی استفاده کرد.

ادرار

ادرار حاوی مقدار کمی اوره است که در برخی محصولات مراقبتی پوست یافت می‌شود، اما مقدار آن به‌اندازه‌ای نیست که تأثیر قابل‌توجهی داشته باشد. علاوه بر این، استفاده از ادرار روی پوست، از نظر بهداشتی نامناسب است.

اسپری مو

برخی از افراد از اسپری مو برای تثبیت آرایش استفاده می‌کنند، اما این محصول حاوی ترکیباتی است که می‌تواند باعث خشکی و تحریک پوست شود. به‌جای آن، از اسپری‌های مخصوص فیکس کردن آرایش استفاده کنید.

آب لیمو

آب لیمو به دلیل داشتن ویتامین C به روشن شدن پوست کمک می‌کند، اما اسیدیته بالای آن می‌تواند باعث تحریک پوست و حتی بروز واکنش‌های پوستی مانند حساسیت به نور شود. در صورت استفاده، از تماس با نور خورشید خودداری کنید.

روغن نارگیل

روغن نارگیل حاوی اسید لوریک است که خاصیت ضدباکتریایی دارد، اما درصد بالای چربی اشباع‌شده آن می‌تواند منافذ پوست را مسدود کند و منجر به جوش شود. در حالی که این روغن برای بدن مناسب است، بهتر است از استفاده آن روی صورت خودداری کنید.

آب بسیار گرم

شست‌وشوی صورت با آب داغ باعث از بین رفتن چربی‌های طبیعی پوست و افزایش ترشح چربی با غدد پوستی می‌شود که ممکن است به ایجاد جوش منجر شود. برای شست‌وشو، از آب ولرم استفاده کنید.

لوسیون بدن

لوسیون‌های بدن معمولا غلیظ‌تر از کرم‌های صورت هستند و می‌توانند منافذ پوست را مسدود کنند و باعث جوش شوند. همچنین، برخی از آنها حاوی عطر‌ها و ترکیباتی هستند که ممکن است برای پوست حساس صورت تحریک‌کننده باشند.

چسب

استفاده از چسب مایع به‌عنوان ماسک برای از بین بردن جوش‌های سرسیاه، روش بی‌خطری نیست. این کار می‌تواند باعث تحریک پوست، شکستن رگ‌های خونی و حتی آسیب به لایه سطحی پوست شود. استفاده از محصولات لایه‌بردار مخصوص، انتخاب بهتری است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.